събота, 26 февруари 2011 г.

Декларации за броя легла в местата за настаняване по Закона за местните данъци и такси

Както може би знаете, всички лица, предоставящи услугата настаняване в изпълнение на Параграф 27 от Закона за местните данъци и такси, са длъжни в срок до 28.02.2011г. да подадат писмена декларация с броя на леглата в стопанисвания от тях обект пред категоризиращия орган по чл. 52 от Закона за туризма /МИЕТ или съответната община/.

Тоест, тази декларация и ежемесечната се подават от собствениците на къщи за гости, хора, които дават стаи под наем в курортите, семейни хотели и тн.

В случаите, когато категоризиращият орган е МИЕТ, декларациите могат да се изпращат по пощата на адрес: гр. София - 1000, ул. „Леге" №4 или на следния имейл адрес: ma.ivanova @ mee.government.bg

В случаите, когато категоризиращият орган е кмета на общината, декларациите се подават в съответната община.

Ежемесечно /до 15-то число/ всяко лице, предоставящо нощувка е длъжно да представи декларация за реализираните нощувки за предходния месец и да внесе по сметката на общината дължимия туристически данък за месеца.

ЕЖЕМЕСЕЧНА ДЕКЛАРАЦИЯ за реализираните нощувки за месец по Закона за местните данъци и такси

Както може би знаете, всички лица, предоставящи услугата настаняване в изпълнение на Закона за местните данъци и такси, са длъжни ежемесечно /до 15-то число/ да представият декларация за реализираните нощувки за предходния месец и да внесе по сметката на общината дължимия туристически данък за месеца.

В случаите, когато категоризиращият орган е МИЕТ, декларациите могат да се изпращат по пощата на адрес: гр. София - 1000, ул. „Леге" №4 или на следния имейл адрес: ma.ivanova @ mee.government.bg

В случаите, когато категоризиращият орган е кмета на общината, декларациите се подават в съответната община.

За Декларации за броя легла в местата за настаняване по Закона за местните данъци и такси натиснете ТУК

ИНВЕСТИЦИОННА ПРОГРАМА НА ОБЩИНА БАНСКО ЗА 2011 г.


ИНВЕСТИЦИОННА ПРОГРАМА НА  ОБЩИНА БАНСКО ЗА 2011 г.   

Одитна пътека за управление и контрол на процедурите, документите и финансовите средсва по проекти финансирани от ЕС

На сайта bansko.bg попаднах на тази Одитна пътека за управление и контрол на процедурите, документите и финансовите средсва по проекти финансирани от ЕС, която ми се стори интересна и полезна, за това я публикувам в пълен и непроменен вид.

ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ, РАЗКРИВАНЕ, СЪОБЩАВАНЕ, РЕГИСТРИРАНЕ И РАЗРЕШАВАНЕ НА НЕРЕДНОСТИ В КОНТЕКСТА НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОЕКТИ, ФИНАНСИРАНИ ОТ ЕС, В ОБЩИНА БАНСКО

На сайта bansko.bg попаднах на тези Вътрешни правила, които ми се сториха интересни и полезни, за това ги публикувам в пълен и непроменен вид. 

Издаване на заповед за изпълнение и за незабавно изпълнение

Производството започва със заявление за издаване на заповед за изпълнение.
В случай, че длъжникът оспори вземането, заповедното производство се прекратява, тъй като не може да се издаде искания от заявителя акт - заповедта за изпълнение. Ако длъжникът не оспори вземането, съдът издава заповед за изпълнение.  Едва тогава, заявителят - кредитор, има правното основание, предвидено в чл. 404, т. 1 от ГПК, да иска издаването на

Прехвърляне на автомобил в КАТ

Как да прехвърлим автомобил? Как се регистрира автомобил в КАТ?

Ето ви малко инфо за всички процедури при нотариуса и в КАТ.

петък, 25 февруари 2011 г.

Как се издава свидетелство за управление на автомобил?

Отивате със старата книжка, личната карта и медицинско свидетелство в КАТ по местоживеене, плащате такса подавате заявление по образец. Отдолу е цялата процедура, както са я разписали от КАТ.

сряда, 23 февруари 2011 г.

Издаване на съдебно удостоверение по реда на ГПК

Един действителен случай – в моята практика два пъти съм искал да съдебно удостоверения и в двата случая аз трябваше да си го напиша сам. Единият път го диктувах на съдебния секретар, а втория път председателя на съда, който гледаше моето дело, ме върна три пъти в стаята на съдебните секретари, за да го коригирам.

Как да се снабдя с писмени доказателства