понеделник, 26 октомври 2020 г.

Отсрочване на открити съдебни заседания

Поради коронавируса ВАС преустановява разглеждането на дела в о.с.з. за периода 16.03.2020 г. - 27.03.2020 г. Това важи за всички дела, освен тези по Изборния кодекс, Закона за обществените поръчки и делата, за които закон предвижда разглеждане в срок, по-кратък от 1 м. Прилагам линк към заповедта:


АССГ също отсрочва дела на редица състави, ето линк:

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ВЪРХОВЕН АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД

ЗАПОВЕД
София, 10.03.2020г.

На основание чл.122, ал. 1 от Закона за съдебната власт във връзка с решение по д.т. 31 по протокол от заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет от 10.03.2020 г.
И с цел намаляване на риска от възникване на нови случаи на грип, остри респираторни заболявания и коронавирусна инфекция (СOVID-19),

РАЗПОРЕЖДАМ:

I. За периода 16.03.2020г. - 27.03.2020г. се преустановява провеждането на открити съдебни заседания, с изключение на делата по:
- Закона за обществените поръчки;
- Изборния кодекс;
- Дела, за които закон предвижда разглеждането в срок, по-кратък от един месец;
II. Всички отсрочени съдебни заседания да се насрочат за разглеждане до 15 юни 2020г. в извънредно заседание или като част от редовните заседания - съобразно графика на отделните съдебни състави.
III. Съдебните секретари във Върховния административен съд да уведомят страните или техните представители за обстоятелствата по раздел I от настоящото разпореждане, като:
1. Изпратят съобщение на посоченият по делата електронен адрес и приложат разпечатка от съобщението по делото.
2. При липса на посочен електронен адрес - уведомяването да се извърши по телефон чрез удостоверяване на дата и час на позвъняването.
IV. Въвеждам временен режим на организация на работа във Върховния административен съд за периода 16.03.2020г. - 27.03.2020г., като:
1. Преустановява се използването на страничният вход на Върховния административен съд, откъм ул. Лавеле.
2. Ограничава се достъпа на външни лица, страни по дела и техните процесуални представители до помещенията на съда, с изключение на достъпа до помещенията на служби „Регистратура", „Информация", „Адвокатска стая" както и ксероксното помещение.
3. Запознаването с дела, извършването на справки и преписи по дела, да се осъществява единствено в „Адвокатска стая", при максимално допустим брой посетители - трима души едновременно.
4. На страните следва да се указва, че справки по дела могат да се осъществяват и по телефон и на интернет страницата на Върховния административен съд.
V. Настоящото разпореждане да обяви на интернет страницата на Върховния административен съд.
VI. Препис от настоящото разпореждане да се изпрати на електронните пощи на всички съдии и съдебни служители и да се постави на информационното табло в сградата на Върховния административен съд.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Г. Чолаков

АССГ

          Дата
11/03/2020
          Категория
Съобщения за съда
          Заглавие:
          Намаляване на риска от COVID-19
          Връзка към съдебен акт:

Няма коментари:

Публикуване на коментар