понеделник, 17 февруари 2020 г.

Международни стажове в Парижката адвокатска колегия

Парижката адвокатска колегия организира Международен стаж за млади адвокати "Stage International" и "International Program", в който са поканени да участват и български адвокати, отговарящи на условията, поставени от Парижката адвокатска колегия: да са на възраст до 40 години, да имат сключена застраховка „Професионална отговорност на адвокати", с много добро ниво на владеене на френски език за "Stage International" и на английски език за "International Program".

Стажът "International Program" ще се проведе от 04 май до 26 юни 2020 г. (8 седмици).

Стажът "Stage International" ще се проведе от 05 октомври до 27 ноември 2020 г.(8 седмици) с обучение в Адвокатското училище в Париж и ще включва деонтологичните правила и проблеми на правосъдната система.

През м.ноември участниците в стажа ще могат да придобият и практически знания в адвокатски кантори в Париж.

Парижката адвокатска колегия поема изцяло разноските по обучението, но стажантите трябва сами да поемат разноските за пътуването си до Франция и обратно, както и по пребиваването си там.

Условията за стажа са еднакви и при двата обявени езика.

Във връзка с определяне на участници в стажа ще се проведат следните изпити:
•    За стажа, преподаван на английски език - "International Program", изпит по английски език на 02.03.2020 г. от 9.30ч., в сградата на Висшия адвокатски съвет – гр.София, ул. „Цар Калоян" N1-А.
•    За стажа, преподаван на френски език - "Stage International" изпит по френски език на 04.05.2020 г. от 9.30 ч. в сградата на Висшия адвокатски съвет — гр. София, ул. „Цар Калоян" N1-А.

В случай че желаете да участвате в изпита, моля, да подадете в Регистратурата на Софийска адвокатска колегия (бул. „Тодор Александров" №137 а, ет.2) молба с трите си имена и висшето учебно заведение , в което сте завършили, автобиография на френски език/английски език, мотивационно писмо на френски език/английски език, актуална снимка, копие от паспорта и удостоверение от САК, че в момента практикувате професията. Желателно е да получим и документ за владеене на френски/английски език.

Документите за изпита по английски език трябва да бъдат подадени в Софийска адвокатска колегия не по-късно до 13.00 часа на 25.02.2020 г.

Документите за изпита по френски език трябва да бъдат подадени в Софийска адвокатска колегия не по-късно до 13.00 часа на 24.04.2020 г.


Софийски адвокатски съвет


Няма коментари:

Публикуване на коментар